Over Marian

Over Marian

Mijn naam is Marian Bouman, verloskundige (niet praktiserend) & lactatiekundige IBCLC.

Tijdens mijn voorgaande werkzaamheden als verloskundige in het ziekenhuis miste ik het persoonlijke en intensieve contact met zwangeren, kraamvrouwen en hun gezinnen.

Omdat ik tijdens mijn werkzaamheden heb gezien dat het geven van borstvoeding niet altijd even vanzelfsprekend is en niet altijd gemakkelijk gaat, zag ik daarin voor mijzelf een uitdaging. Ik ben de opleiding voor lactatiekundige gaan doen, en sinds ik die heb afgerond werk ik als zelfstandig lactatiekundige. Daarnaast heb ik begin 2021 het borstvoedingscentrum ‘s-Hertogenbosch overgenomen.

Bij mijzelf en dus ook binnen het borstvoedingscentrum staat laagdrempelige, persoonlijke begeleiding centraal. Op deze manier wordt zorg op maat geboden, specifiek toegepast op jouw/jullie situatie, behoeften en vragen. Binnen het borstvoedingscentrum wordt graag het extra’tje geboden, het luisterend oor of steuntje in je rug waar je zo’n behoefte aan kunt hebben in deze nieuwe periode.

Als lactatiekundige begeleid ik je graag tijdens je zwangerschap met individueel advies gericht op jouw specifieke vragen en situatie ten opzichte van het geven van (borst-) voeding. Ook worden er binnen het borstvoedingscentrum borstvoedingscursussen aangeboden.

Daarnaast begeleid ik je/jullie natuurlijk ook graag in de borstvoedingsperiode zelf, dit kan wanneer je op zoek bent naar kleine tips om het wat soepeler te laten verlopen of als je bevestiging wilt krijgen in bepaalde situaties. Daarnaast sta ik ook voor je/jullie klaar bij problemen bij andere voedingsvormen of wanneer jullie tegen (voedings-) problemen aanlopen.