Borstkolven

Borstkolven

Voor de regio ’s-Hertogenbosch en omgeving is er binnen het borstvoedingscentrum een mogelijkheid om kolven te huren. Daarnaast is het ook mogelijk een kolf te huren vanuit regio Meierijstad, denkend aan bijvoorbeeld Schijndel en Sint-Oedenrode.

De kolven die worden verhuurd zijn professionele kolven, die goed kunnen ondersteunen bij het op gang brengen of extra stimuleren van de borstvoeding.

Soms is het nodig om een kolf te gebruiken, een aantal voorbeelden hiervan zijn:
– Je kindje is te vroeg geboren en kan nog niet aan je borst drinken
– Het is nodig om je borsten extra te stimuleren tijdens het op gang brengen van de borstvoeding
– Of je hebt te maken met wat moeilijkheden tijdens de borstvoeding

De kosten voor het huren van de kolf zijn €2,50 per dag, je kunt de kolf huren zolang dat nodig is en je bent niet aan een bepaalde minimale huurtermijn verbonden. Bij het huren van de kolf schaf je zo nodig eenmalig een kolfset aan. Daarnaast worden er binnen het borstvoedingscentrum ook overige borstvoeding gerelateerde (hulp)middelen verkocht.

Mocht je een kolf willen huren, neem dan even telefonisch contact op. Het is mogelijk om de kolf en eventuele overige producten op een afgesproken moment te komen ophalen, maar in overleg is het tegen betaling ook mogelijk het te laten thuisbezorgen.

Mocht je op zoek zijn naar advies met betrekking tot het aanschaffen van een eigen kolf, kun je ook bij het borstvoedingscentrum terecht. Er wordt dan besproken wat jouw specifieke wensen zijn, wat is nodig in jouw situatie en welke kolf sluit daar het beste bij aan. Neem voor een desbetreffend advies even contact op.